SREDIŠNJI URED DOMOVINSKOG POKRETA
Maja Horvat, tajnica Domovinskog pokreta
Telefon: 099 5360 235
Adresa: Vlaška 81f, 10 000 ZAGREB
E-mail: info@dp.hr
Radno vrijeme ureda: Ponedjeljak do petak od 9 do 17 sati.

Peternel: Mi se ne bojimo nikakve rasprave jer su argumenti na našoj strani, a ‘Možemo’ očigledno ima problem s argumentacijom pa trola tuđe skupove!

Zagreb, 9. srpnja 2024. – Igor Peternel, predsjednik Kluba zastupnika Domovinskog pokreta, u Hrvatskom saboru najavio je kako će sutra u 12:00 sati u Hrvatskom saboru, Klub zastupnika Domovinskog pokreta u suradnji s udrugom ”U ime obitelji”, gđe. Željke Markić, organizirati okrugli stol na kojem će suradnici gđe. Markić predstaviti Izvješće o kršenju prava na slobodu vjeroispovijesti muškaraca okupljenih u javnoj molitvi krunice u 2023. godini.

”Tu se radi o povredi prava na slobodu govora, na slobodu izražavanja, na sve ono čime se ja bavim već više godina i puno duže nego što sam u politici. Oduvijek mi je bila želja zagovarati ljudska prava – osnovna prava onih koje medijski mainstream ne želi uzeti u svoju zaštitu već selektivno promovira samo prava onih skupina koje su ideološki podobne, dok one druge u najmanju ruku zaboravlja. Time sam se oduvijek bavio i nastavit ću se baviti. Nadam se da će okrugli stol proteći u tolerantnom tonu, da će se otvoriti sve teme, a nakon okruglog stola odgovorit ćemo na sva vaša pitanja”, uvodno je izjavio Peternel.

Peternel je potom istaknuo kako Klub ‘Možemo’ organizira paralelni okrugli stol, točno u vrijeme kada je Klub DP-a već ranije zakazao svoj termin, s ciljem kako kaže Peternel kako bi trolali okrugli stol Domovinskog pokreta i spriječili kvalitetnu javnu raspravu. ”Oni su bili pozvani da prisustvuju našem okruglom stolu, mogli su svoj zakazati dva sata kasnije,
mogli su ga zakazati sutra, ali ne, oni su zakazali baš u vrijeme kada se održava naš i gle čuda – na njihov okrugli stol dolazi pravobraniteljica za ravnopravnost spolova, dok na naš šalje svog zamjenika i to puno govori. Uopće se ne zna što pravobraniteljica zagovara, ali sad vam je vjerojatno jasnije zašto njezino Izvješće nismo prihvatili, iako smo prvi zakazali svoj okrugli stol na njega se nije odazvala dok se na njihov odazvala, a razlog tomu jest što nam ideološki nije bliska te nije nepristrana kao što bi trebala biti, već je dio njihovog ideološkog miljea”, jasan je bio Peternel.

Peternel se potom zapitao zbog čega se to radi, zašto se želi onemogućavati kvalitetna javna rasprava, zašto se oni boje doći na okrugli stol Domovinskog pokreta i razgovarati kao što primjerice Peternel ne boji i nikada se nije bojao odlaziti na njihove okrugle stolove? ”Osobno bih vrlo rado došao na njihov okrugli stol da se ne održava u vrijeme našeg te bi argumentirano razgovarao o temama koje su oni postavili, možda s potpuno drukčijeg stanovišta, ali bi razgovarao. Predstavnici ‘Možemo’ idu trolati naš okrugli stol organizirajući svoj i mislim da to nije korektno te da to pokazuje jesu li i koliko ti ljevičari liberalni. Postavlja se pitanje jesmo li naposljetku mi oni zadrti koji se boje ravnopravne javne rasprave, a mislim da je upravo obrnuto. Mi se ne bojimo nikakve rasprave jer su argumenti na našoj strani, a oni očigledno imaju problem s argumentacijom pa idu trolati tuđe skupove!”, zaključio je Peternel.