SREDIŠNJI URED DOMOVINSKOG POKRETA
Maja Horvat, tajnica Domovinskog pokreta
Telefon: 099 5360 235
Adresa: Vlaška 81f, 10 000 ZAGREB
E-mail: info@dp.hr
Radno vrijeme ureda: Ponedjeljak do petak od 9 do 17 sati.

Penava: Razlika između HDZ i Možemo je kao između Pepsi cole i Coca-cole, sadržaj je gotovo identičan

Ivan Penava, predsjednik Domovinskog pokreta, održao je konferenciju za medije na temu političkih aktualnosti.

”Na jučer održanoj sjednici Predsjedništva Domovinskog pokreta otvorili smo postojanje i kreiranje programa Domovinskog pokreta za predstojeće parlamentarne, ali i EU izbore. Zbog kakofonije koja je prisutna u medijskom prostoru, gdje se priča o mnogobrojnim temama, samo ne o onim ključnim stvarima, odlučili smo jučer na Predsjedništvu početi upravo s fokusom na bitne stvari i bitne probleme, i na kraju krajeva, ono što Domovinski pokret nosi, a to je promjenu u Republici Hrvatskoj”, uvodno je poručio Penava.

”Za sada ćemo izaći s dvije točke pred hrvatsku javnost, a koje su za Domovinski pokret jako bitne i kojima ćemo se baviti u budućoj Vladi u kojoj ćemo sudjelovati, kako sam rekao, sa svjetonazorski sličnim strankama, pojedincima, ideološki sličnim grupacijama, i, ono što je posebno medije uvijek zanimalo, s dijelovima HDZ-a”, rekao je.

Istaknuo je kako je jedna od tih točaka svakako ilegalna migracija kojoj Domovinski pokret u sklopu buduće Vlade, poručio je, kani stati na kraj i uvesti nultu stopu tolerancije na bilo kakav ilegalan prelazak migranata preko hrvatske granice i nipošto im ne dozvoliti, a kamoli legalizirati boravak na tlu Republike Hrvatske zato što je to netko u Bruxellesu tako sebi zamislio.

”Točka broj dva je jasna poruka da Domovinski pokret u sastavu iduće Vlade inzistira i sigurno će dovesti do deratifikacije Istanbulske konvencije, ne u onom dijelu u kojem se priča o ženama i njihovim pravima jer smo mišljenja da silovatelji i ubojice trebaju biti spriječeni i ograničeni u svom kretanju i nakon izlaska iz zatvora, budući da su recidivisti vrlo česta pojava u smislu najtežih kaznenih djela, ali da u dijelu koji se tiče rodne ideologije jer definitivno jedino prepoznajemo muško i žensko”, naglasio je.

”Zalažemo se za nultu stopu tolerancije na agendu rodne ideologije”

Penava kaže kako je jasno da je sve ovo između izmišljotina i da je više predmet za posjet barem psihologu, ako ne i nekim drugim specijalistima u sferi medicine: ”Jednostavno nećemo pristati na obmanu i prijevaru koju je proveo Plenković kada je uvodio Istanbulsku konvenciju i potpisivao je, a ujedno je pred hrvatsku javnost bacio interpretativnu izjavu kako bi nam zamazao oči i zapravo nastavio provoditi briselsku agendu o kojoj najbolje govori slučaj Grevio-a, tijela zaduženog za provođenje Istanbulske konvencije, a gdje govorimo o Soroševim plaćenicima kakav je i on sam, i gdje je primio vrlo dobre prijateljice od gospođe Rade Borić ili Urše Raukar, i gdje je u listopadu 2022. dobio jasan naputak da mora financirati udruge povezane s ‘Možemo”.

”Apsolutno se zalažemo za nultu stopu prema tim politikama i to je ono s čime mi u sklopu najavljenih parlamentarnih izbora kao Domovinski pokret izlazimo pred javnost i jasno stavljamo do znanja da ćemo te stvari promijeniti”, ističe Penava.

Na novinarsko pitanje da prokomentira Plenkovićevu izjavu kako je glas za DP glas za SDP te da je DP doveo Milanovića na Pantovčak, Penava je poručio da su vrlo zanimljive te teze i jasno podsjećaju na Ivu Sanadera: ”Dakle ništa novo na sceni u Hrvatskoj. Zapravo je Plenković Sanaderova groznija kopija. Moram reći i pozvati kolege iz HDZ-a koji me i danas zovu da se ne obazirem na te izjave i moram poslati poruku Plenkoviću i reći mu ono što mu njegove stranačke kolege ne govore, a to je da u HDZ-u traju ogorčene pripreme i borbe za post-plenkovićevsko doba”.

”To su mnogi pojedinci koje je on predstavio kao nositelje izbornih jedinica i koji su se već zapravo pozdravili s Plenkovićem, ali mu to nitko nije rekao, pa ću mu ja kao njegov nekadašnji prijatelj i kolega saopćiti putem medija. Prepoznat će se, znaju i sami, ali doći će vrijeme kada ćete to i vidjeti. Više ne govorimo čak ni o jednom imenu, ima ih više, počevši od nositelja izbornih lista i njegovih kandidata za predstojeće izbore”, dodaje.

Penava je podsjetio kako Plenković tom izjavom o DP-u nije ni original jer je netom prije njega gospođa Sandra Benčić iznijela sličnu stavku, da je glas za Domovinski pokret glas za HDZ: ”Sada imamo suprotan smjer od strane iste agende i iste grupacije od Andreja Plenkovića, koji izjavljuje da je glas za Domovinski pokret glas za SDP. Međutim, podsjetit ću vas i otvoriti možda mnogim ljudima oči kad kažem da je skup na Markovom trgu, koji je organizirala ljevica, zapravo bio u režiji Andreja Plenkovića, gdje se on, zahvaljujući porukama sa skupa, postavio kao jedini štit od groznih, povampirenih komunjara koje će doći na vlast, a štitit će ih Plenković”.

”Plenković i Benčić vode istu migrantsku politiku, podržavaju Istanbulsku konvenciju i Milorada Pupovca”

”Kako bi dodatno mobilizirao tu ljevicu, poslali su, ni manje ni više, nego notornog Vladimira Šeksa da dalje plaši i homogenizira javnost zbog moguće ‘crvene utvare’ koja će doći i ne znam što napraviti u Hrvatskoj. Međutim, ono što treba svatko u sebi razlučiti je da je razlika između HDZ-a i ‘Možemo’ slična razlici između Pepsi cole i Coca-cole. Znači, razlika je samo u ambalaži – jedna je crveno-bijela, a druga je plavo-bijelo-crvena, dok je sadržaj gotovo identičan”.

”Kakva je razlika po pitanju politika ilegalnih migranata između Sandre Benčić i Andreja Plenkovića? Nula! Kakva je razlika po pitanju Istanbulske konvencije koju je uveo Andrej Plenković? Nula! Kakva je razlika između podrške Miloradu Pupovcu kad baca vijence na 17. studenoga u Vukovaru? Do ove godine je to Andrej Plenković podržavao. Sad kad se on povukao, došla je Sandra Benčić nakon toga i bacila vijenac umjesto tog istog čovjeka. Znači, razlika – nula!”, poručio je Penava.

Dodao je i da se vrijedi prisjetiti odnosa prema komunističkoj prošlosti, zvijezdi petokraki u Rijeci i povratku broda ‘Galeb’, a što je sve od reda provela, ni manje ni više, nego Nina Obuljen Koržinek, žena koja piše program HDZ-a za ove parlamentarne izbore: ”Što nam time poručuje Andrej Plenković, osim da je utrci s vremenom s EPPO-om, Uredom europskog javnog tužitelja, a drugo, da mu je program, kao što već znamo, da se raseli maksimalan broj Hrvata i da se ukloni hrvatska kultura i svjetonazor iz područja kojim upravlja Nina Obuljen Koržinek?”.

”Za kraj, ako bi netko i htio promišljati o tom odabiru, gdje s jedne strane i sasvim legitimno imamo lijevu grupaciju oko SDP-a i ‘Možemo’, s desne strane imamo grupaciju oko Stanimirovića, Pupovca, HDZ-a, liberala i tako dalje, odabir za svakog tko o sebi promišlja da je nacionalno orijentiran je vrlo jednostavan – glas za HDZ je u tom smislu glas za sporazum Z4, to je odabir između Vojislava Stanimirovića i Stipe Mlinarića Ćipe. Ja tu dilema nemam niti jedne milisekunde”, zaključio je Penava.