SREDIŠNJI URED DOMOVINSKOG POKRETA
Maja Horvat, tajnica Domovinskog pokreta
Telefon: 099 5360 235
Adresa: Vlaška 81f, 10 000 ZAGREB
E-mail: info@dp.hr
Radno vrijeme ureda: Ponedjeljak do petak od 9 do 17 sati.

Penava: Hrvatski narod ima jasan izbor – upecati se na priču sukoba između dva brda ili odabrati DP!

Ivan Penava, predsjednik Domovinskog pokreta i gradonačelnik Grada Vukovara, nakon što su sjeli unutar Domovinskog pokreta kako bi iznjedrili stavove, na konferenciji za medije osvrnuo se na jučerašnju objavu koja je zatekla i ostavila u šoku jedan velik dio hrvatske javnosti.

”Prva točka koja je danas jako bitna za komentirati tiče se, naravno, uključenja Zorana Milanovića u utrku i datuma izbora, a to je srijeda, radni dan koji je sada postao neradni. Pozivamo i na neki način radnu obvezu svim svojim glasačima, svim simpatizerima, svim Hrvaticama i Hrvatima da iskoriste taj dan, a kad je već neradni da ga pretvorimo u praznik demokracije. Iskoristite taj dan, izađite na izbore i promijenimo stvari u Hrvatskoj jer one jednostavno u Hrvatskoj trenutno ne stoje dobro!”, jasan je bio čelnik Domovinskog pokreta.

Penava naglašava kako se Domovinski pokret uporno pokušava svrstati jednima, drugima, trećima te je iznio tri ključne točke koje predstavljaju temelje za buduće partnerstvo s Domovinskim pokretom prilikom kreiranja nove hrvatske Vlade Republike Hrvatske.

”Prva točka koja nas zanima je borba protiv korupcije koju nažalost, u Hrvatskoj živimo svakim danom i to u svjetski i dosad neviđenim razmjerima. Druga točka su ilegalne migracije i nepostojanje granica koje u Hrvatskoj, koje su se stvarale u Domovinskom ratu, u težnji da stvorimo svoju državu u kojoj ćemo se sigurno kretati i u kojoj će se naši građani sigurno osjećati. Politika koja je na vlasti u Hrvatskoj nažalost, provodi suprotne korake i na neki način dezintegrira Hrvatsku državu”, poručio je Penava.

Kao treću točku Penava izdvaja SDSS i Možemo kao apsolutno neprihvatljive partnere Domovinskom pokretu s kojima ni pod kojim uvjetima neće surađivati radi kontinuiteta politika koje su prisutne u Hrvatskoj poput uništavanja hrvatske poljoprivrede, inflacije rekordnih razmjera, ugrožavanja i pada životnog standarda hrvatskih građana, umirovljenika, radnika, službenika i svih drugih što je razlog zašto Domovinski pokret danas postoji i gura programe koje gura i protiv čega se kani boriti na ozbiljan način.

”U tom svojstvu kreirali smo cjelokupan program, s naglaskom na gospodarski program koji ćemo vrlo brzo predstaviti kako bi izašli iz ove situacije. Tko se može prepoznati u ovim tezama taj je budući partner Domovinskog pokreta i to je buduća vlada u novom sazivu, prvo saborske većine, a onda i u potvrdi te kreiranju nove hrvatske vlade i tu će apsolutno biti iznenađenja!”, izjavio je Penava.

Penava podsjeća kako su mnogi sumnjali kada je prošle godine smireno, kao i sada, uoči Kolone sjećanja, 18. studenog, najavio kako će svi doći i stati pod hrvatski stijeg u Vukovaru, tako će se, kaže, dogoditi i nakon ovih izbora gdje će pod hrvatski stijeg stati svaki onaj kojem je stalo do Hrvatske.

”Treća točka je demagogija koju slušamo, prijepor koji se pokušava kreirati na tezi sukoba između ”plave” i ”crvene” Hrvatske, sukoba između dva brda. U tom sukobu i potencijalnom ishodu jako je važno da hrvatski građani shvate da Hrvatska kao niti obični hrvatski čovjek, iz tog sukoba ne mogu izaći kao pobjednici! To je sukob ega, to je sukob politika koje proizlaze iz iste ishodišne točke i na kraju krajeva jedini izlaz za Hrvate u toj priči jesu politike koje zastupa Domovinski pokret. Dakle, politike koje će zaustaviti krađu, izvlačenje novca iz džepova hrvatskih građana, politike koje garantiraju sigurnost hrvatskim građanima i politike koje štite životni standard hrvatskog građanina”, oštar je bio Penava.

Dodaje i kako se priča o ”plavoj” i ”crvenoj” Hrvatskoj otprilike svodi na to kako je ”crvena Hrvatska” uradak gđe. Sandre Benčić, politike koja zastupa cijela ta lijeva bulumenta s rodnom ideologijom, nepostojanjem granica, ”zelenim politikama” koje uništavaju sve oko sebe s jedne strane te s druge strane pod još većim navodnicima ”plava Hrvatska” koju najbolje, između ostalog, opisuju Milorad Pupovac, Vojislav Stanimirović, tiskanje knjige o „Krajini“ (tiskanoj u Kragujevcu), sponzoriranje filmova poput filma „Masakr u Dvoru“, a koja je, prema jučerašnjim informacijama, na putu za 34. obljetnicu osnivanja Tuđmanovog HDZ-a u Benkovcu, stala u Islam Grčki na janjetinu s Miloradom Pupovcem i SDSS-om.

”Hrvatski narod ima vrlo jasan izbor: Upecati se na priču sukoba između dva brda koji se nude kao jedini relevantni ili odabrati Domovinski pokret kao jednu autentičnu hrvatsku priču kojoj je stalo, prije svega, do hrvatskog čovjeka i hrvatskog građanina! Vrlo jasno smo postavili teze koje smo izrekli, tiču se životnog standarda, sigurnosti hrvatskih građana, opstanka hrvatske poljoprivrede i, na kraju krajeva, demografskog sloma i budućnosti naše djece! Postavlja se u konačnici jedno ključno pitanje: – Kome ostavljamo Hrvatsku? Ostavljamo li je svojoj djeci ili nekoj tuđoj djeci, dok će naša djeca biti razasuta po Europi i svijetu, kako su to bili proteklih godina?”, zapitao se Penava.