SREDIŠNJI URED DOMOVINSKOG POKRETA
Maja Horvat, tajnica Domovinskog pokreta
Telefon: 099 5360 235
Adresa: Vlaška 81f, 10 000 ZAGREB
E-mail: info@dp.hr
Radno vrijeme ureda: Ponedjeljak do petak od 9 do 17 sati.

Penava: Pozivam Vladu RH da odmah obustavi financiranje antihrvatskog pamfleta Pupovčevih Novosti!

U vezi s javnim istupom Saše Kosanovića, bliskog suradnika Milorada Pupovca – novinara srpskog tjednika ”Novosti”, predavača na Političkoj akademiji Srpskog narodnog vijeća, voditelja tribina srpskog društva Privrednik, objavljujemo sljedeće:

Da nismo vidjeli i da nemamo u posjedu video snimku govora mržnje bliskog suradnika Milorada Pupovca, teško bismo mogli povjerovati da je takvo što u hrvatskoj državi, ali i u bilo kojoj civiliziranoj demokratskoj državi, moguće.

Ne samo da ćemo reagirati, nego ćemo i podići tužbe te kaznene prijave protiv Saše Kosanovića (u daljnjem tekstu SK) i naručitelja, te poduzeti sve druge potrebne mjere.

Njegove nesuvisle, sulude ispade iz kuhinje velikosrpskih krugova koji se ne mogu pomiriti s postojanjem hrvatske države, moraju vidjeti sve Hrvatice i Hrvati, svi građani RH, posebice naši sugrađani Srbi – ali i koalicijski partneri srpskohrvatske koalicije Plenković – Pupovac, te sva tijela vladajuće stranke HDZ-a i svi članovi i simpatizeri  HDZ-a.

Jer, to što radi i gdje radi SK – tzv. ”Srpsko narodno vijeće” – ogromnim sredstvima financira upravo Vlada RH. Andrej Plenković  povećao je  financiranje te udruge  svog omiljenog, najdražeg partnera Milorada Pupovca  pet  puta u zadnje četiri  godine – samo prošle godine dao im je, prema pisanju  tjednika Nacional, iz hrvatskog proračuna više od 15 milijuna eura! Samo u jednoj godini, 2020., ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek uplatila je iz Ministarstva kulture srpskom društvu ”Privrednik”,  u kojem SK  vodi tribine, 1.27 milijuna kuna.

SK je široj javnosti poznat kao suradnik na antihrvatskom pamfletu ”Masakr u Dvoru” kojeg je također preko HAVC-a, sjetimo se, financiralo i podržavalo Ministarstvo kulture Nine Obuljen Koržinek. Ukratko, svi koji sada rade to što rade, odlično se znaju iz ranijih antihrvatskih  skandala  u koje su bile uključene, po pisanju medija, i mnoge strane službe, uključivo i  srpska BIA (Bezbednosna informativna agencija Republike Srbije). Andrej Plenković iz hrvatskog proračuna obilato financira Milorada Pupovca i honorare SK.

Sve ovo navodimo jer je to što je nesuvislo i s patološkom mržnjom izgovorio SK – zapravo narativ  kojeg mjesecima izgovaraju njegovi financijeri  i naručitelji Pupovac i Plenković, posebice nakon debakla njihove politike i propalog udara na Kolonu sjećanja u Vukovaru. Nisu nas uspjeli prisiliti da se odreknemo hrvatskih branitelja koji smetaju Pupovcu i Plenkoviću, niti je Pupovac uspio nametnuti krivicu Hrvatima i  baciti vijenac u Dunav.

Na tu suludu količinu mržnje i neistina koje iznosi SK, nažalost, moramo reagirati i baviti se takvim polusvijetom kojeg, eto, financira hrvatska država i hrvatski građani voljom Andreja Plenkovića.

Narativ i teze koje iznosi SK nisu ništa novo; svi ih pamtimo iz vremena velikosrpske agresije na RH, agresije koju sada novcem hrvatskih građana nastavlja Milorad Pupovac i njegovo privatno tzv. ”Srpsko narodno vijeće”.

Kaže tako SK da je naša glavna odrednica ”antisrpska politika”, da nam je bilo ”najvažnije dokazati da je Srba u Vukovaru manje od 33 posto”, da u Vukovaru napadaju žene i djecu ”za vrijeme velikog odmora” u školi, kao posljedica navodne antisrpske politike, pa kaže da financiramo ”kriminalce i luđake” i njihove ”bejzbol palice”, implicira da su svi Bad blue boysi ”kriminalci koji udaraju palicama male srpske glavice”, da bi u finalu poentirao s optužbama za ustaštvo svima koji su bili na domjenku hrvatskih branitelja pravoslavne vjeroispovijesti u Dicmu na pravoslavni Božić!

Što uopće reći o tvrdnji SK da je”nama  bilo najvažnije dokazati da Srba u Vukovaru ima manje od 33 posto”?! Tu nemamo ni mi, niti bilo tko drugi ikome išta dokazivati – ima ih točno onoliko koliko su utvrdila nadležna državna tijela – a ne mi. Iz tog službenog podatka proizlaze i posljedice koje se SK-u toliko ne sviđaju!

Da iza svega ne stoji politikantska namjera onih koji iz hrvatskog proračuna financiraju SK i sve  Pupovčeve i Plenkovićeve KOSanoviće, da u sve nisu uključene i neke druge službe, ovim suludim  ispadom bi se trebali baviti liječnici koji se ovakvim poremećajima bave.

No, umjesto takvima,  ”liječnici” Pupovac i Plenković svima nama i cijeloj Hrvatskoj, svim Hrvaticama i Hrvatima i svim hrvatskim građanima stavljaju luđačku košulju. Plenković i Pupovac pokušavaju nešto duboko nenormalno i duboko nemoralno nametnuti kao ”normalno” – tzv.  ”novo normalno”.

Pokušavaju nametnuti  da je normalno i prihvatljivo da je HDZ u koaliciji sa strankom sljedbenicom agresora na RH, strankom SDSS čiji je predsjednik savjeta okupacijski gradonačelnik Vukovara Vojislav Stanimirović, koja je izrasla iz SDS-a, stranke ratnih zločinaca Gorana Hadžića i drugih, da je normalno da  hrvatska Vlada financira s desetinama milijuna eura preko tzv. Srpskog narodnog vijeća Milorada Pupovca i njegovu ”etnobiznismensku” kliku, da financira tjednik srpske ”Novosti”, koji se iz broja u broj obračunava s neskrivenom, patološkom mržnjom s Hrvatskom, hrvatskim identitetom, velikanima i tradicijom. Izbrojali smo više desetaka naslovnica koje se na jeziv, duboko odvratan način obračunavaju s utemeljiteljem moderne hrvatske države, prvim hrvatskim predsjednikom Franjom Tuđmanom, koje ćemo javno objaviti da bi svima urbi et orbi bilo jasno koga to i što to financira predsjednik HDZ-a Andrej Plenković!

To ističemo posebno jer tu gadost Andrej Plenković, koji se lažno želi predstaviti kao nasljednik politike Franje Tuđmana, ne samo da ne sprečava, nego je izravno financira novcem Hrvatica i Hrvata, svih hrvatskih građana! SK se ovim luđačkim ispadom  preračunao i razotkrio – ali ne samo sebe, nego i svoje financijere i naručitelje – Pupovca i Plenkovića!

Domovinski pokret i ja osobno, kao gradonačelnik Vukovara i predsjednik Domovinskog pokreta,  izloženi smo ispadima takvog antihrvatskog polusvijeta – jer je politika koju vodim i politika koju vodimo u DP  izravno suprotstavljena politici dvojca Pupovac – Plenković.

Niti Pupovac vodi računa o Srbima, niti Plenković vodi računa o Hrvatima i svih hrvatskim građanima. To se jasno vidi na podršci migrantskoj invaziji i gradnji tzv. ”migrantskog kampa” pored Krnjaka! Plenković financira Pupovca i njegove KOSanoviće kao suradnike u provođenju zadataka za račun svojih briselskih gazda i naručitelja. Jedan od tih zadataka je ponovno nametanje Hrvatima i Hrvatskoj ”istočnog grijeha” kao zločinaca čija je glavna odrednica mržnja prema ”drugima” – u ovom slučaju Srbima, prikazivanje hrvatske države kao tvorevine nastale na zločinu, višestruko povećavanje mogućeg broja žrtava u Jasenovcu.. sve to je, baš to i baš taj lažni narativ, sjetimo se, bila propagandna priprema velikosrpskih agresora za agresiju na Hrvatsku. Prisjetimo se samo lažne,  izmišljene priče o navodno ubijenoj srpskoj djeci u Borovu naselju, koja je bila priprema za masakr na Ovčari. Točno taj narativ sada provodi Pupovac i njegovi KOSanovići, a financira i potiče Andrej Plenković. Slučajno? Ne. Naravno da ne.

I da budem sasvim jasan – naši partneri i prijatelji, naši  koalicijski  partneri su svi  građani, Hrvatice i Hrvati, svi Srbi i pravoslavci koji vole svoju domovinu Hrvatsku, a posebice naši prijatelji koje smo posjetili na pravoslavni Božić u Dicmu – ti, baš ti koji su bili dragovoljci, hrvatski branitelji koji su branili Hrvatsku od velikosrpske agresije! I tu je osnovna razlika u politici koju vodi Plenković i politici koju vodimo mi.

Protiv Saše Kosanovića ćemo podići tužbe i kaznene prijave i zbog govora mržnje i izgovorenih neistina.

Javno pozivam Vladu RH da odmah obustavi financiranje ”etnobiznismena” Milorada Pupovca, da odmah obustavi financiranje antihrvatskog pamfleta koji se lažno predstavlja kao srpske ”Novosti”, te da Andrej Plenković i Nina Obuljen Koržinek odmah prestanu s podrškom patološkoj antihrvatskoj politici. U danima koji slijede, javno ćemo se i dokumentirano obratiti cijeloj hrvatskoj javnosti i svim tijelima vladajuće stranke HDZ-a, s podacima o ogromnim razmjerima javnog i prikrivenog financiranja Milorada Pupovca i njegovih KOSanovića i stvarnoj politici koja se preko tih interesnih krugova vodi.

I na kraju, još jednom pozivam sve Hrvatice i Hrvate, sve građane RH da dobro pogledaju istup Saše Kosanovića, da pažljivo pročitaju sve te tekstove i pogledaju dobro sve te naslovnice tzv. ”Novosti” čije djelovanje plaćamo svi mi voljom, odlukom i politikom Andreja Plenkovića.

Ivan Penava

predsjednik Domovinskog pokreta i gradonačelnik grada Vukovara