SREDIŠNJI URED DOMOVINSKOG POKRETA
Maja Horvat, tajnica Domovinskog pokreta
Telefon: 099 5360 235
Adresa: Vlaška 81f, 10 000 ZAGREB
E-mail: info@dp.hr
Radno vrijeme ureda: Ponedjeljak do petak od 9 do 17 sati.

Domovinski pokret predao listu za Europski parlament.

Domovinski pokret predao listu za Europski parlament: Neka naš glas odjekuje europskim dvoranama kako bismo zaštitili nacionalne interese
Republike Hrvatske!

ZAGREB, 23. travnja 2024. – Predsjednik Domovinskog pokreta, treće političke stranke u Hrvatskoj, Ivan Penava jučer je na trgu sv. Marka u Zagrebu održao je konferenciju za medije uoči predaje kandidacijske liste Domovinskog pokreta za Europski parlament. U svom obraćanju, Penava je istaknuo važnost aktivnog sudjelovanja građana u političkom procesu te nužnost jačanja hrvatskog glasa u Europskoj uniji.
„Današnja predaja kandidacijskih lista predstavlja korak prema ostvarivanju naših ciljeva u europskim institucijama. Domovinski pokret predstavlja snagu promjene koja će se zalagati za interese svih građana Hrvatske u EU“, naglasio je Penava.

Uz to, Penava je predstavio i kandidate koji će nositi listu Domovinskog pokreta za Europski parlament, među kojima su istaknuti pojedinci iz različitih područja. Na čelu liste je Ivan Penava, nakon njega međunarodni tajnik stranke Stephen Nikola Bartulica, a dalje su na listi Slobodan Novak, Branka Lozo, Jesenka Ricl, Davor Dretar, Ivana Mujkić, Dubravka Lipovac Pehar, Josip Jurčević, Ivica Kukavica, Anamarija Frankić i Stipo Mlinarić.

„Domovinski pokret, kao što pokazuje odabir kandidata na listi za Europski parlament, ostaje dosljedan suverenističkim politikama“, poručio je Penava. Istaknuo je kako će se predstavnici Domovinskog pokreta u Europskom parlamentu zalagati za pitanja od ključne važnosti za Hrvatsku – poput zaštite nacionalnih interesa, obuzdavanje migrantskih politika, jačanja gospodarstva te borbe protiv korupcije i nepravde.

Motivirajući sve građane da se aktivno uključe u politički proces, Penava je dodao: „Samo zajedno možemo graditi bolju budućnost za našu domovinu. Neka naš glas odjekuje u europskim dvoranama i neka naša odlučnost bude pokretačka snaga za pozitivne promjene. Domovinski pokret poziva sve građane Hrvatske da podrže našu viziju kako bismo zajedno
kročili prema boljoj i prosperitetnijoj budućnosti Hrvatske u Europskoj uniji koju vidimo kao zajednicu suverenih i ravnopravnih naroda i država, a ne kao instrument kojim će veće i bogatije zemlje iskorištavati tzv. periferiju“.

„Umjesto dodvoravanja Bruxellesu, Hrvatska treba biti na prvome mjestu. Kao suverenistička stranka protivimo se koncentraciji političke moći u Bruxellesu. U Europskom parlamentu borit ćemo se za povratak ovlasti nacionalnim državama. Odluke moraju donositi hrvatski političari u Zagrebu, a ne činovnici u Bruxellesu, što uključuje i samostalan odabir
vlastitih vrijednosnih politika. Sami se moramo izboriti za zaštitu vlastitih interesa unutar Europske unije“, jasan je bio predsjednik Domovinskog pokreta.

Zaključno Ivan Penava jasno je poručio da se Domovinski pokret zalaže za demokršćansku Europu, onu Europu svojih korijena, pitomu, kulturnu, razvijenu i sigurnu Europu, onu Europu koja je odredila budućnost svijeta.

Prilikom predaje lista govorio je i Stephen Nikola Bartulica koji je naglasio da mu je čast biti kandidat za Europski parlament. „Dugo se bavim ovim pitanjima – kako će Europa sutra izgledati. Zahvaljujem se na povjerenju što sam ušao o Hrvatsku Sabor. Ustrajat ću na onim načelima koja sam do sada jasno komunicirao. Bit će dinamična kampanja, ovo je godina velikih odluka i veselim se još jednoj političkoj utakmici“, zaključio je Bartulica.

S poštovanjem,
Služba za odnose s javnošću Domovinskog pokreta